Søg
Close this search box.
Menu
Luk
Alt om trådløs opladning
UPSTRÖMs trådløse HÄMP-oplader

FAQ – Trådløs opladning

I denne artikel vil vi kaste lys på nogle af de oftest stillede spørgsmål, der vedrører trådløs opladning. Læs med og lær alt om trådløs opladning!

Hvad er trådløs opladning?

Trådløs opladning, på engelsk wireless charging, er en fælles betegnelse for trådløs energitransmission, der bruges til at oplade elektroniske enheder.

Der findes forskellige former for trådløs opladning, dog er induktiv opladning den mest anvendte teknologi. Induktiv opladning er den trådløse opladningsform, vi anvender til vores smartphones, høretelefoner, elektriske tandbørster m.m. 

Hvordan fungerer trådløs opladning?

Induktiv opladning eller trådløs opladning sker ved elektromagnetisk induktion, der genereres mellem en afsender- og modtagerspole.

I den trådløse oplader sidder der en kobberspole (afsenderen), og inde i din smartphone sidder der en kobberspole (modtageren). Slutter man den trådløse oplader til strøm, og placerer sin telefon oven på, skabes der elektromagnetisk induktion mellem de to spoler; dermed genereres der strøm.

Er trådløs opladning hurtigere end kabelopladning?

Generelt set er kabelopladning stadig en smule hurtigere.
Dog viser interne tests, at vores topmodel, HÄMP, næsten er 1:1 med kabelopladning via et MFI-kabel tilsluttet en 5W Apple adapter.

Men hvordan sikrer du den hurtigste opladning med en trådløs oplader? Du skal tage højde for 3 faktorer: Watt-output, strømadapter og effektivitet.

Watt-output:
Watt-output er betegnelsen for, hvor effektiv opladeren er. Sagt med andre ord har det betydning for, hvor hurtigt din enhed kan lades op.

Trådløse opladere fås typisk med et watt-output på 5, 7,5, 10 eller 15 watt, hvor 5 watt er langsomst og 15 watt hurtigst. Det er dog den givne smartphone eller anden enhed, der bestemmer, hvor hurtig opladningen kan være. 

Strømadapter:
Ved valg af strømadapter er det vigtigt, at du vælger en, der kan levere den samme mængde strøm som den trådløse oplader. Se vores udvalg af kompatible strømadaptere her eller læs mere om dette i vores guide til trådløs opladning.

Effektivitet:
Når man snakker om effektivitet, tages der højde for, hvor meget af strømmen optages. Selvom forskellige trådløse opladere på papiret har samme watt-output varierer de meget i effektiviteten. De fleste trådløse opladere på markedet har en effektivitet på 50 – 60%, hvilket er grunden til at mange forbrugere har oplevet trådløs opladning som langsom. Dette er dog ikke tilfældet ved vores opladere; her har modellen LÄDER en effektivtet på 75% og HÄMP en effektivtet på 78%. Derfor er det altid supervigtigt at tjekke den trådløse opladers produktspecifikationer inden køb. 

Hvad er Qi?

Qi, eller Qi-standarden, er den mest udbredte form for trådløs opladning, der er baseret på induktiv opladning. Qi-standarden er udviklet af WPC (Wireless Power Consortium), som er en sammenslutning af over 400 techvirksomheder, såsom Google, Apple, Samsung, LG Electronics, Bosch m.fl.

Når man som medlem af WPC laver et produkt med trådløs opladning i, skal disse gennemgå en række strenge tests for at blive Qi-certificeret.

Et Qi-certifikat er dermed en kvalitetssikring, og en sikkerhed for forbrugeren, om at produktet har gennemgået og overholder en række strenge funktionelle og sikkerhedsmæssige tests.

Hvad er Qi-kompatible enheder?

Qi-kompatible enheder er enheder såsom smartphones og høretelefoner, der understøtter Qi-opladning.

Det smarte ved Qi-standarden er, at alle Qi-kompatible enheder kan oplades på samme trådløse oplader. Om end du har en iPhone, en Samsung, en LG eller en Huawei, så kan de dele samme trådløse oplader.

Følgende mærker laver Qi-kompatible enheder:

Er trådløs opladning skadeligt for min telefon og dets batteri?

Det korte svar er nej.

En trådløs oplader er i og for sig ikke mere farligt for telefonen end et opladerkabel.
Skulle en trådløs oplader have en skadelig effekt for telefonen ellers dets batteri, ville det
skyldes overophedning. Dette kan forekomme, hvis man benytter sig af en forkert strømadapter eller en trådløs oplader, der enten ikke er Qi-certificeret eller ikke overholder de lovmæssige EU-direktiver.

Er trådløs opladning skadeligt for mennesker?

Svaret til dette spørgsmål er nej.

Alle vores trådløse opladere er laboratorietestet for stråling og lever op til lovmæssige EU-direktiver. En trådløs oplader er i denne forstand ikke mere skadelig for mennesker end en almindelig radio.

Hvorfor trådløs opladning?

Der er en masse gode grunde til at skifte dit gamle oplader kabel ud med en ny trådløs oplader.
Spørger du os, er der faktisk ingen grund til ikke at skifte til trådløs opladning.

Her får du 4 hurtige:

1. Én oplader til brug på tværs af smartphonemodeller og andre Qi-enheder

Har du prøvet at have gæster, der spørger efter en oplader til deres telefon, men de må skuffes, da i ikke bruger den samme type oplader?
Med en trådløs oplader fra UPSTRÖM kan man oplade alle Qi-kompatible smartphones på tværs af modeller, om end man har Samsung, Apple, Huawei, LG m.m. Du kan sågar også oplade dine Airpods og andre Qi-kompatible enheder.

2. Undgå ødelagte kabler og løse forbindelser

Når man dagligt skal oplade sin smartphone er det næsten umuligt ikke at mærke konsekvenserne af den slitage, der på sigt indtræffer i kablet samt telefonens opladerport. Med en trådløs oplader skal du ikke bekymre dig om ødelagte oplader kabler og løse forbindelser i telefonens opladerport. 

3. Forlæng batteriets levetid med UPSTRÖMS 80/20 regel

Vidste du at din telefons lithium-ion batteri hurtigere slides op, når det bliver opladt fra 0-100%?
Med brug af UPSTRÖMS 20/80 regel kan du få mere ud af din telefons batteri. I sin enkelthed handler det om at lade telefonen løbende op mens batteriet er mellem 20-80%. Installer en trådløs oplader fra UPSTRÖM de steder du opholder dig mest i løbet af dagen og gør det nemt for dig selv at lade din telefon op løbende.

4. Spar på pengene og miljøet

Hvor mange nye oplader kabler har du købt til dine Smartphones igennem tidens løb?
Sikkert mere end ét!
Ifølge Europa parlamentet genereres der årligt mere end 51.000 tons elektronisk affald alene på bortskaffede opladerkabler, primært grundet kablernes korte levetid.

Ved køb af en trådløs oplader fra UPSTRÖM får du en langtidsholdbar oplader, der kan benyttes til størstedelen af alle smartphones samt andre Qi-kompatible enheder.
Du er også med til at mindske den fremtidige affaldsstrøm af ødelagte opladerkabler og samtidig undgår du at skulle bruge flere penge på at reparere eller købe nye opladerkabler.

Det kalder vi for en Win, Win, Win situation.

Del på:

Vores produktserier

Läder

LÄDER
LÄDER-serien er udarbejdet af genbrugspap og vegansk læder.

LÄDER

Trådløse opladere i vegansk læder

Hämp

HÄMP
HÄMP er udarbejdet i genanvendeligt aluminium og hampefibre

HÄMP

Trådløs oplader i hampefibre

Cirkulär

CIRKULÄR
CIRKULÄR-serien er udarbejdet i genbrugsplast som ABS, PET og PC.

CIRKULÄR

Produktserie i genbrugsplast