Bæredygtighed

Design med mening

80% af et produkts CO2-aftryk bestemmes i designfasen. Derfor har vi brugt mange år på at forfine vores designmetode for at gøre det muligt at skabe funktionelle, bæredygtige og langtidsholdbare produkter med en emballage af samme egenskaber. Via omhyggelig udvælgelse af materialer og et tæt samarbejde med vores forsyningskæde, der lever op til vores høje standarder for bæredygtighed, ansvarlighed, kvalitet og etisk fremstilling, er vi i stand til at lave fantastiske produkter med lavere miljøpåvirkning. 

Vores materialer

Når det kommer til forbrugerelektronik, er en stor del af innovationen gennem årene sket på indersiden af produktet med kun begrænset fokus på de materialer, der omgiver det.

For os er produktets æstetik lige så vigtig som dets funktionalitet og bæredygtighed. Så når vi designer et produkt og vælger materialer dertil, kan vi godt lide at være eksperimenterende og finde unikke løsninger, der inkorporerer disse egenskaber.

Ved udvælgelse af materialer til et nyt produkt, går vi altid efter at anvende genbrugsmaterialer, materialer der er let genanvendelige eller andre materialer med de bedste egenskaber og den lavest mulige miljøpåvirkning. Ligeledes stræber vi efter maksimal æstetik og minimalt klimaaftryk, når vi fremstiller emballagen til vores produkter.

Med tiden har vi forbedret vores emballage ved at strømline materialerne. Det betyder, at vi nu kun bruger 100% genbrugspapir og FSC-certificeret papir. Desuden er al print med sojablæk. På denne måde behøver vi ikke længere at bruge unødvendige plastbelægninger og andre kemikalier. Dermed sikrer vi emballage med et lavt CO2-aftryk, der kan genbruges igen og igen.

Vegansk læder

Vores veganske læder er lavet af mikrofibre og er både er mere holdbart og slidstærkt end ægte læder. Valget om vegansk læder fremfor ægte læder er både taget med henblik på at støtte op om bedre dyrevelfærd, ligesom det modvirker de sundhedsskadelige arbejdsforhold, som ofte findes i læderindustrien. Under produktionen af vegansk læder udledes langt færre kemikalier. Derudover undgår vi at bidrage til den skyhøje CO2-udledning, der er forbundet med opdræt af husdyr. 1 ko udleder 2,3 tons CO2 årligt.

Vegansk læder
Hampefibre

Hampefibre

Vores økologiske hampefibre kommer fra hampens stamme. Hamp er en alsidig afgrøde, som rummer flere miljømæssige fordele. Én af fordelene ved at dyrke hamp er dets evne til at lagre CO2. En hektar hamp kan nemlig lagre 9-15 tons CO2, hvilket svarer til den samme mængde kulstof en ung skov kan lagre. En anden fordel ved hampeplanten er også, at den kun tager fem måneder at gro og kræver ingen pesticider. Sammenlignet med bomuld kræver hamp kun 1/20 så meget vand at dyrke og 1/3 af den samme jord. Alt dette gør hampeplanten til et ideelt valg, når man leder efter et materiale med en lav miljøpåvirkning.

Aluminium

Aluminium, også kendt som det grønne metal, er et utroligt holdbart materiale som er 100 % genanvendeligt. Det kan nedsmeltes og omformes igen og igen uden at miste kvalitet. Ved at genbruge aluminium sparer man 95% af dén energi, det kræver at producere det fra råmateriale. Næsten 75% af al aluminium, der nogensinde er blevet produceret til dags dato, er stadig i brug.

Aluminium
rPET

rPET

rPET er en forkortelse for den genanvendte version af polyetylentereftalat, som er en klar, stærk og let plast, der ofte anvendes til emballage af mad og drikkevarer, f.eks. vand- og sodavandsflasker.

Desværre er mange af disse madbeholdere og plastflasker ofte designet til engangsbrug, og når det kombineres med den øgede efterspørgsel efter disse produkter, ender vi med en enorm affaldsstrøm.

I 2019 var den årlige produktionskapacitet for PET (polyethylen) 30,47 millioner tons, og i 2024 forventes den at stige til 35,28 tons.

Ved at genanvende PET til at spinde garn, som vi gør i vores trådløse oplader CIRKULÄR, bruger vi 94% mindre vand og 60% mindre energi sammenlignet med at spinde garn af oliebaseret, jomfru PET-fibre.

rABS

ABS, eller akrylonitril-butadien-styren, er en uigennemsigtig termoplast, der er bredt brugt i elektronikhardware, bilkomponenter og forbrugerprodukter grundet dens unikke egenskaber såsom slagfasthed, robusthed og stivhed.

Vores recycled ABS, eller rABS, kommer hovedsageligt fra udsmidt elektronikhardware, som er vasket, sorteret og til sidst oparbejdet til granulat, som vi benytter i vores støbeforme.

Alt vores genbrugsplast er grundigt testet og certificeret under REACH og RoHS for at sikre, at de ikke indeholder nogle farlige og forbudte kemikalier.

rPC

PC, eller polykarbonat, er en klar termoplast, der ofte bruges i fremstilling af brillelinser, billygter og elektriske apparater, da det er en fantastisk elektrisk isolator med unikke egenskaber som varmebestandighed og brandhæmning.

Vores genanvendte PC stammer hovedsageligt fra gamle reklameskilte og udsmidte billygter som vi renser, sortere og oparbejder til granulat.

Ved at give gammelt plastik et nyt liv kan vi reducere affaldsstrømme på en meningsfuld måde og aflede det fra at blive dumpet og afbrændt, hvilket forurener jorden og udleder unødvendigt CO2.

Alt vores genbrugsplast er certificeret under GRS (the Global Recycle Standard) for at dokumentere genbrugsindholdet og verificere leverandørkæden fra start til slut.

Vores produktserier

Läder

LÄDER
LÄDER-serien er udarbejdet af genbrugspap og vegansk læder.

LÄDER

Trådløse opladere i vegansk læder

Hämp

HÄMP
HÄMP er udarbejdet i genanvendeligt aluminium og hampefibre

HÄMP

Trådløs oplader i hampefibre

Cirkulär

CIRKULÄR
CIRKULÄR-serien er udarbejdet i genbrugsplast som ABS, PET og PC.

CIRKULÄR

Produktserie i genbrugsplast