Bæredygtighed

Klimaneutralitet

Vores vej til klimaneutralitet

Hos UPSTRÖM er vi fast besluttet på at drive en ansvarlig forretning og har derfor sat os et klart mål om at opnå klimaneutralitet inden 2025! Sammen med mere end 1600 andre virksomheder har vi tilsluttet os B Corp Climate Collective og taget Net Zero 2030 løftet, som oversat betyder løftet om at nå netto nul CO2 udledning.

Da det er uundgåeligt, at virksomheder udleder CO2, har vi sammen med andre virksomheder forpligtet os til at lægge en plan og tage del i CO2 reducerende initiativer, der opvejer for udledningen, så man på klimaregnskabet går i nul.

For at opnå klimaneutralitet kræver det, at virksomheden reducerer sine scope 1, scope 2 og relevante scope 3 udledninger så meget som muligt samt neutraliserer resten af udledningen gennem godkendte CO2-kompensationsprojekter.

Net Zero 2030-løftet er i overensstemmelse med den europæiske Green Deal, som er en aftale mellem alle 27 EU-medlemsstater om at reducere alle drivhusgasudledninger med mindst 55% inden 2030 og blive 100% klimaneutrale i 2050.

Set fra vores perspektiv står vi lige nu ved en skillevej, hvor vores handlinger i dag kommer til at definere fremtiden. For os ligger 2050 og selv 2030 langt ude i fremtiden, og vi har ikke i sinde at vente. Med implementeringen af en ambitiøs neutraliseringsplan, og de rette prioriteringer, forventer vi at nå dette mål før 2025.

Ultimativt stræber vi efter at være en klimapositiv virksomhed ved at fjerne mere CO2 end vi udleder. Og forhåbentlig når vi dette inden 2030.

I marts 2021 afgav vi vores løfte om Net Zero 2030. Herefter gik vi straks i gang med at planlægge de forskellige trin på vores rejse for at nå netto-nul-emissioner inden 2025.

Det første skridt vi tog var at fastlægge vores baseline ved at foretage detaljerede emissionsberegninger for 2020 og 2021 på grundlag af GHG-protokollen samt livscyklusanalyser.

Certificeret B Corp

For cementere vores løfte om at være en bæredygtig, socialt ansvarlig og gennemsigtig virksomhed har vi valgt at blive B Corp certificeret. For at opnå en B Corp certificering skal virksomheder dokumentere, at de lever op til de højeste sociale og miljømæssige standarder.


Efter en certificerings process på mere end 2 år, blev vi i juli 2023 en del af B Corp familien, som i dag tæller mere end 7.000 virksomheder fordelt på 161 industrier i 92 lande. 

Læs mere omkring vores B Corp certificering her

 

UPSTRÖM er B-corp certificeret
B-Corp certificering

Hvad er en B Corp certificering?

“Certificerede B Corps (forkortelse for Benefit Corporation) er virksomheder, der opfylder de højeste standarder for verificerede sociale og miljømæssige resultater, offentlig gennemsigtighed og juridisk ansvarlighed for at skabe balance mellem profit og formål. B Corps fremskynder et globalt kulturskifte for at omdefinere succes i en virksomhed og opbygge en mere inkluderende og bæredygtig økonomi.”

Vores produktserier

Läder

LÄDER
LÄDER-serien er udarbejdet af genbrugspap og vegansk læder.

LÄDER

Trådløse opladere i vegansk læder

Hämp

HÄMP
HÄMP er udarbejdet i genanvendeligt aluminium og hampefibre

HÄMP

Trådløs oplader i hampefibre

Cirkulär

CIRKULÄR
CIRKULÄR-serien er udarbejdet i genbrugsplast som ABS, PET og PC.

CIRKULÄR

Produktserie i genbrugsplast