Bæredygtighed

Vores kamp mod plastikforurening

Hvorfor går vi op i det?

Plastikforurening er unægteligt en af de største miljøudfordringer, som vi står overfor i dag. Masseproduktionen af plastik begyndte i 1940’erne, og det anslås, at der nu er blevet produceret 8,3 milliarder tons plastik (National Geographic, 2019).

Det tager mere end 400 år for plastik at blive nedbrudt naturligt. Og lige nu er det estimeret, at 8 millioner tons plastik ender i vores verdenshave og en endnu større mængde bliver dumpet på lossepladser. Det påvirker ikke kun klimaet, men også menneskers og dyrs helbred. Plastikken forurener ikke kun fødekæden, grundvandet og luften, vi indånder. Den har også en direkte dødelig indvirkning på naturen og rigtig mange dyrearter.

Som virksomhed føler vi, at det er vores ansvar at tage stilling til det og være bevidste om vores brug af plastik. Vi har stor tiltro til ideen om en cirkulær økonomi. Derfor ser vi den store affaldsstrøm som en kæmpe ressource. Det gør vi, fordi plastik i bund og grund har nogle ret fine egenskaber, hvis man behandler og genanvender det korrekt.

Beskyt planeten
0 kg
Plastik indsamlet

Vores første skridt

Siden vores lancering har vi været meget opmærksomme på at minimere plastikforbruget, hvor vi kunne, og kun bruge ny plastik der, hvor vi på det pågældende tidspunkt ikke havde bedre alternativer.

Da vi ikke kunne gøre alle vores produkter 100 % fri for ny plast, besluttede vi at kompensere for den mængde, vi producerede. Ja, faktisk en hel del mere. Gennem Plastic Bank indsamlede og genanvendte vi det, der svarer til 15 plastflasker for hvert produkt, vi sælger. Indtil nu har dette resulteret i 1500 kg plastik, der er blevet fjernet fra verdenshavene. Det er rundt regnet 1295 kg mere plastik, vi har fjernet, end vi har produceret indtil nu i januar 2022. Det gør os til en plastik-positiv virksomhed fra vores første år.

Lukning af kredsløbet

I 2021 fandt vi en måde, vi kunne inkorporere forskellige typer genanvendt plast i vores produkter. Det blev til den nyeste produktserie, vi kalder CIRKULÄR! Serien består af en trådløs oplader og et USB-C kabel beklædt med stof, der er lavet af 100 % genbrugte plastikflasker (r-PET). Vi lykkedes også med at skabe den første USB-strømadapter, med en skal lavet af 100 % genanvendt plastik, der stammer fra gamle bilforlygter, udtjente reklameskilte, og skrottet elektronikaffald. Senere i 2022 blev CIRCULÄR-serien udvidet yderligere med kabelbokse og stikdåser, der ligeledes er fremstillet af 100 % genbrugsplast.

Ved at bruge genanvendte materialer i vores produkter undgår vi, at de her materialer ender i vores verdenshave, på lossepladser og på forbrændingsanlæg. Vi ser det her som et skridt i den rigtige retning eftersom kun 9 % af den plastik, der blev produceret i 2021, blev genanvendt.

I vores nye produkter har vi sparet ca. 600 stk. 0,5 l. plastflasker og 1 ton ABS og PC-affald. Et ton plastik, der brændes, resulterer i 0,9 t netto CO2-emissioner, når der tages højde for den elektricitet, der genereres ved forbrændingsprocessen.

I gennemsnit indeholder ét ton plastemballage 79 % brændbart kulstofindhold, hvilket vil frigive 790 kg kulstof eller ca. 2,9 t CO2 til atmosfæren.

For hvert produkt, vi sælger, indsamler og genbruger vi det, der svarer til 15 plastflasker. Det mener vi er en god start på at lukke kredsløbet for plastaffald ét produkt ad gangen.

Vores produktserier

Läder

LÄDER
LÄDER-serien er udarbejdet af genbrugspap og vegansk læder.

LÄDER

Trådløse opladere i vegansk læder

Hämp

HÄMP
HÄMP er udarbejdet i genanvendeligt aluminium og hampefibre

HÄMP

Trådløs oplader i hampefibre

Cirkulär

CIRKULÄR
CIRKULÄR-serien er udarbejdet i genbrugsplast som ABS, PET og PC.

CIRKULÄR

Produktserie i genbrugsplast