Søg
Close this search box.
Menu
Luk
EU vil afskaffe Apples opladerkabler for miljøet
Opladerkabler

I løbet af 2020 har Europa-Parlamentet lagt massivt pres på Apple for at få dem til udfase deres opladerkabler til fordel for en fælles oplader, der kan bruges af alle typer af smartphones.

“Vi er ved at drukne i et hav af elektronisk affald.”

Rosa Thun
Polsk repræsentativ i Europa-Parlamentet

EU-parlamentet ytrer, at der er et presserende behov for at lave lovgivningsmæssige regulativer, der kan mindske mængden af elektronisk affald og give forbrugerne mulighed for at træffe bæredygtige valg. I Europa estimeres det, at brugte opladerkabler årligt udgør 51.000 tons elektronisk affald.

En fælles oplader, der kan bruges på tværs af smartphonemodeller, samt andre elektroniske enheder, vil bidrage til at mindske mængden af elektronisk affald, da færre forskellige kabler vil være nødvendige, og den samme oplader vil kunne bruges flere steder.

På nuværende tidspunkt udgør elektronisk affald en af de størst voksende affaldsstrømme i verden sammen med bl.a. plastik. Alene i Europa estimeres den årlige mængde af elektronisk affald til at være 12,3 millioner tons og 50 millioner tons på verdensplan.

Reducer elektronisk affald med UPSTRÖM

Modsat opladerkabler til iPhone, Android, og andre typer smartphones, kan trådløse opladere fra UPSTRÖM oplade på tværs af smartphonemærker uanset om man har Apple, Samsung eller noget helt tredje.
Ikke nok med det så kan disse trådløse opladere også oplade andre Qi-enheder såsom Airpods 2 og Beoplay E8 2.0.

Snakker man om levetiden på en trådløs oplader kontra opladerkabler, er dette også en helt anden historie: Trådløse opladere nedslides langt langsommere end opladerkabler, da éns enheder oplades stationært. Herved er der ingen ledninger, der udsættes for bøj, knæk eller belastning.

Så hvorfor belaste miljøet, og din pengepung, ved at købe flere forskellige opladerkabler, når du kan nøjes med én enkelt trådløs oplader?

Del på:

Vores produktserier

Läder

LÄDER
LÄDER-serien er udarbejdet af genbrugspap og vegansk læder.

LÄDER

Trådløse opladere i vegansk læder

Hämp

HÄMP
HÄMP er udarbejdet i genanvendeligt aluminium og hampefibre

HÄMP

Trådløs oplader i hampefibre

Cirkulär

CIRKULÄR
CIRKULÄR-serien er udarbejdet i genbrugsplast som ABS, PET og PC.

CIRKULÄR

Produktserie i genbrugsplast